:: دوره 28، شماره 96 - ( فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی 1399 ) ::
جلد 28 شماره 96 صفحات 414-373 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سرمایه اجتماعی بر کارایی مخارج دولت در ایران
سمیه شیرزاد کناری ، سعید کریمی پتانلار* ، زهرا(میلا) علمی ، نادر مهرگان
دانشگاه مازندران ، S.karimi@umz.ac.ir
چکیده:   (3543 مشاهده)
چکیده:
در این مقاله اثر سرمایه اجتماعی برکارایی مخارج دولت در دو بخش آموزش و بهداشت طی دوره زمانی 1396-1364 مورد بررسی قرار می­گیرد. بدین منظور جهت برآورد سرمایه اجتماعی از رویکرد علل چندگانه- آثار چندگانه( MIMIC) و جهت برآورد کارایی مخارج دولت در دو بخش آموزش و بهداشت از رویکرد تحلیل پوششی داده­ها (DEA) و تحلیل پوششی داده­های بوت استرپ استفاده می­شود و در ادامه اثر سرمایه اجتماعی بر کارایی مخارج دولت در دو بخش آموزش و بهداشت با الگوی رگرسیون پروبیت کسری مورد سنجش قرار می­گیرد.
 نتایج حاصل از برآورد سرمایه اجتماعی نشان می­دهد، روند آن در کشور نزولی ­است. همچنین نمرات کارایی مخارج دولت در دو بخش آموزش و بهداشت حکایت از آن دارد که به طور متوسط مخارج دولت در این دو بخش ناکارآمد است. یافته­های الگوی پروبیت کسری نشان می­دهد که اثر سرمایه اجتماعی بر کارایی مخارج دولت در این دو بخش مثبت و معنی­دار است. همچنین تأثیر متغیرهای درآمد سرانه، رشد اقتصادی، اندازه دولت، تورم و درجه بازبودن تجاری برکارایی مخارج دولت در بخش آموزش و بهداشت متفاوت است. به عنوان مثال تأثیر رشد اقتصادی بر کارایی مخارج آموزش و بهداشت دولت مثبت است، در حالی­که در مورد متغیر اندازه دولت این اثر منفی است.
واژه‌های کلیدی: سرمایه اجتماعی، کارایی مخارج دولت، علل چندگانه- آثار چندگانه، الگوی پروبیت کسری
متن کامل [PDF 1136 kb]   (603 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 96 - ( فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها