[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
اطلاعات آماری نشریه::
::
بانک ها و نمایه نامه ها

 
..
انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران

..
شبکه های اجتماعی




 
..
سامانه مشابهت یاب
 

 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای امانی

روح اله کهن هوش نژاد، داود منظور، مسعود امانی،
دوره ۲۶، شماره ۸۵ - ( فصلنامه پژوهش هاو سیاست های اقتصادی ۱۳۹۷ )
چکیده

نظام یا رژیم مالی حاکم بر قراردادها از مهمترین وجوه تفاوت قراردادهای بالادستی صنعت نفت  با یکدیگر است.  به لحاظ اقتصادی، رژیم مالی قراردادها از دو منظر کارآمدی نظام طراحی شده و میزان سهم‌بری (واقعی) طرفین از پروژه قابل مقایسه است. مقایسه قراردادهای بیع‌متقابل با قرارداد جدید نفتی ایران (IPC) از دو منظر ملاحظات اقتصادی کارآمد بودن رژیم مالی و میزان واقعی سهم‌بری پیمانکار خارجی (از طریق شبیه‌سازی قراردادها در پروژه میدان نفتی آزادگان) حاکی از کارآمدتر بودن نظام مالی قرارداد IPC (به استثنای نظام مالیاتی) نسبت به بیع‌متقابل و مطلوب‌تر بودن و کم‌هزینه‌تر بودن آن برای کشور میزبان (ایران) است.
 


حبیب انصاری سامانی، فاطمه محمدی،
دوره ۲۸، شماره ۹۴ - ( فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی ۱۳۹۹ )
چکیده

این مقاله به‌دنبال تبیین رابطه بین تبعیض اقتصادی منطقه‌ای در قالب سه شاخص تبعیض نیاز، تبعیض ظرفیت و شاخص ترکیبی تبعیض با تمکین مالیاتی در سطح استان‌های کشور برای دوره سال‌های ۱۳۹۵-۱۳۸۱ به صورت سه دوره زمانی پنج ساله می‌باشد. مدل‌های تحقیق با استفاده از روش GLS برآورد شدند. نتایج حاصل از برآورد، بیانگر وجود رابطه معنی‌دار بین تبعیض اقتصادی منطقه‌ای و تمکین مالیاتی مودیان می‌باشد. تبعیض اقتصادی منطقه‌ای ترکیبی و تبعیض اقتصادی منطقه‌ای بر پایه نیاز و تبعیض اقتصادی منطقه‌ای برپایه ظرفیت، هر سه رابطه معنی‌دار و مثبت با تمکین مالیاتی دارند به گونه‌ای که هرچه میزان بودجه پرداختی تبعیض‌آمیز به استانی بیشتر باشد، تمکین مالیاتی در‌ آن استان بیشتر و هرچه وجوه پرداختی تبعیض‌آمیز به استانی کمتر باشد، تمکین مالیاتی نیز در آن استان کمتر خواهد شد.

خانم اسما کاشانی، دکتر حبیب انصاری سامانی، دکتر سید نظام الدین مکیان، خانم حدیث دالوندی،
دوره ۳۲، شماره ۱۱۱ - ( فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی ۱۴۰۳ )
چکیده

صکوک علی‌رغم داشتن مزایای مختلف، دارای پیچیدگی‌هایی‌ می‌باشد که مهم‌ترین دلیل آن هم، ساختار متفاوت نسبت به اوراق قرضه و به اشتراک‌گذاری ریسک بین وام‌دهنده و وام‌گیرنده‌ می‌باشد. بر همین اساس، در پژوهش حاضر به بررسی تأثیر سرمایه‌گذاری در صکوک- به عنوان راهکاری برای تأمین مالی بانک- بر عملکرد مالی بانک‌های اسلامی پرداخته می‌شود. بدین منظور از داده‌های بانک‌های اسلامی ۱۶کشور منتخب طی دوره Q۱۲۰۱۹ تا Q۳۲۰۲۲ و روش اقتصاد سنجی داده‌های تابلویی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه‌گذاری در صکوک در مدل ۳ (با متغیر وابسته بازده حقوق صاحبان سهام)، مدل ۴ (با متغیر وابسته کفایت سرمایه) و مدل ۵ (با متغیر وابسته نرخ بازده دارایی‌ها)، اثر منفی و معنی‌داری بر عملکرد مالی بانک‌ها دارد. علاوه‌براین، در مدل ۲ (با متغیر وابسته حاشیه سود خالص) تأثیر سرمایه‌گذاری در صکوک بر عملکرد مالی بانک‌ها مثبت و معنی‌داری است. درنهایت، سرمایه‌گذاری در صکوک در مدل ۱ (با متغیر وابسته رشد تأمین مالی) تأثیر معنی‌داری بر عملکرد مالی بانک‌ها ندارد. همچنین، متغیر اندازه بانک در مدل‌های ۱ و ۲، اثر مثبت و معنی‌دار و در مدل ۵ اثر منفی و معنی‌داری بر متغیرهای عملکرد بانک دارد و در دیگر مدل‌ها تأثیر معنی‌داری بر عملکرد بانک‌ها ندارد. متغیر نرخ تورم  نیز در مدل‌های ۳، ۴ و ۵ پژوهش، اثر مثبت و معنی‌داری بر متغیرهای عملکرد بانک داشته است و در دیگر مدل‌ها تأثیر معنی‌داری بر عملکرد بانک‌ها ندارد. همچنین، متغیر درآمد سرانه در مدل‌های ۲، ۳ و ۵ اثر مثبت و معنی‌داری بر متغیرهای عملکرد بانک داشته است و در دیگر مدل‌ها تأثیر معنی‌داری بر عملکرد بانک‌ها ندارد.

صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشها و سیاستهای اقتصادی Journal of Economic Research and Policies
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714