[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
اطلاعات آماری نشریه::
::
بانک ها و نمایه نامه ها

 
..
انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران

..
شبکه های اجتماعی




 
..
سامانه مشابهت یاب
 

 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای رحیمی

حمید محمدی، مجید رحیمی،
دوره ۱۶، شماره ۴۸ - ( زمستان ۱۳۸۷ )
چکیده

در این مطالعه یک الگوی تعادل عمومی ایستا مبتنی بر ماتریس حسابداری اجتماعی سال ۱۳۸۰ تنظیم و به بررسی اثر سناریوهای افزایش مخارج دولت به میزان ۲۰ و ۵۰ درصد تحت سیاست ارزی شناور بر شاخصهای فقر پرداخته شده است. همچنین اثر افزایش مخارج دولت بر شاخصهای فقر از طریق تحلیل اثر آن بر مصرف خانوارها و قیمتها بررسی شده است. یافته‌های تحقیق نشان‌دهنده آن است که براساس تغییرات مصرف، افزایش مخارج دولت در میان خانوارهای شهری باعث افزایش فقر می‌شود در حالی که براساس تغییرات قیمت، افزایش مخارج دولت باعث کاهش شاخصهای فقر خواهد شد. در میان مناطق روستایی نیز براساس هر دو رویکرد تغییرات مصرف و قیمت مشخص شد افزایش مخارج باعث کاهش شاخصهای فقر می‌شود. اما به‌طورکلی تغییرات در شاخصهای فقر با توجه به میزان افزایش مخارج دولت چندان بالا نیست.

حمیدرضا حری، الهام رحیمی،
دوره ۲۲، شماره ۷۲ - ( فصلنامه پژوهش‌ها و سياست‌هاي اقتصادي ۱۳۹۳ )
چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر نوسان‌های قیمت نفت بر سرمایه‌گذاری شرکت‌ها از داده‌های ۱۰۰ شرکت پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی (۱۳۸۹-۱۳۸۰) استفاده نموده است. ابتدا نوسان‌های قیمت نفت از طریق مدل خودرگرسیونی تعمیم‌یافته (GARCH) برآورد شده، سپس روابط متقابل متغیرهای مدل با استفاده از دو روش GMM ساده و GMM سیستمی بررسی شده است. مدل نظری با استفاده از تئوری Q توبین و رابطه نااطمینانی- سرمایه‌گذاری بر اساس تئوری اختیار واقعی تجزیه‌‌و‌تحلیل شده است. نتایج حاصل نشان‌دهنده رابطه U شکل معکوس بین نوسان‌های قیمت نفت و سرمایه‌گذاری شرکت‌ها می‌باشد. نقطه آستانه در روش GMM ساده برای متغیر نوسان‌های قیمت نفت ۵۴/۴ درصد و برای وقفه نوسان‌های قیمت نفت ۹۲/۴ درصد و در روش GMM سیستمی به‌ترتیب ۷۵/۳ و ۱۱/۶ درصد محاسبه شده است، همچنین متغیرهای Q توبین، وقفه سرمایه‌گذاری و جریان نقدی اثر مثبت و معناداری بر سرمایه‌گذاری دارند.
عباس رضازاده کارسالاری، سجاد رحیمیان بوگر،
دوره ۲۳، شماره ۷۵ - ( فصلنامه پژوهش‌ها و سياست‌هاي اقتصادي ۱۳۹۴ )
چکیده

در نوشتار حاضر، با استفاده از الگوی داده­های پانل برای ۳۴ کشور، طی دوره زمانی ۲۰۱۳ – ۱۹۹۶م، به بررسی نقش کیفیت نهادها و رانت منابع طبیعی بر رشد صادرات کشورهای در حال توسعه پرداخته­ایم. نتایج دلالت بر وجود رابطه­ای مستقیم بین بهبود کیفیت محیط نهادی و رشد صادرات در این دسته از کشورها دارند. همچنین، نتایج حاکی از وجود رابطه­ای مثبت بین رانت منابع طبیعی و رشد صادرات هستند. این موارد مبیّن اهمیت نقش مؤلفه­های غیرقیمتی در توضیح رفتار صادراتی کشورهای در حال توسعه و ضرورت توجه به این مؤلفه­ها به هنگام طرح­ریزی برنامه­­های اقتصادی و تعیین اهداف سیاستی است.



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشها و سیاستهای اقتصادی Journal of Economic Research and Policies
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714