[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
اطلاعات آماری نشریه::
::
بانک ها و نمایه نامه ها

 
..
انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران

..
شبکه های اجتماعی




 
..
سامانه مشابهت یاب
 

 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای سیستم معادلات همزمان

سید علی سبحانی ثابت، دکتر داود منظور،
دوره ۲۲، شماره ۷۱ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

د.در دنیای کنونی به‌دلیل مصرف زیاد حامل‌های انرژی و تولید آلاینده‌های زیست‌محیطی به‌وسیله برخی از آنها مطالعه و بررسی متغیرهای مؤثر بر تقاضا و مصرف انرژی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مقاله با استفاده از تابع هزینه ترانسلوگ ۴ نهاده‌ای (سرمایه، نیروی کار، انرژی الکتریکی و سایر حامل‌های انرژی) و برای داده‌های سری زمانی (۱۳۸۶- ۱۳۷۷) سهم‌های هزینه‌ای برای نهاده‌های تولید برآورد می‌گردد، سپس از آنها برای محاسبه کشش‌های جانشینی قیمتی و متقاطع آلن و موریشما استفاده می‌شود. بر اساس نتایج به‌دست آمده از برآوردهای این پژوهش مقدار کشش قیمتی موریشیما برای سرمایه و انرژی الکتریکی ۵۸۸/۱ و کشش‌های قیمتی آلن برای دیگر حامل‌های انرژی برابر ۶۹۸/۰ می‌باشد که هر دو بیانگر جانشین بودن نهاده سرمایه و انرژی در دوره مورد مطالعه است، همچنین مقدار کشش متقاطع قیمتی بین دو نهاده انرژی الکتریکی و سایر حامل‌های انرژی بجز انرژی الکتریکی برابر (۳۶۳/۱-) بوده است که نشان می‌دهد این دو نهاده در دوره مورد بررسی مکمل یکدیگرند.
علی حسین صمدی، زهرا دهقان شبانی، سعیده آفرینش،
دوره ۲۶، شماره ۸۶ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

با توجه به نقش مهم صنایع کارخانه‌ای در رشد اقتصادی کشورها، بررسی عوامل مؤثر بر بهبود عملکرد صنایع، از اهمیت به سزایی برخوردار است. یکی از این عوامل، مهیا شدن محیطی است که کارآفرینان و کارگزاران اقتصادی در آن مشغول فعالیت و کسب‌وکار می‌شوند. بر این اساس، هدف اصلی مقاله حاضر بررسی تأثیر فضای کسب‌وکار بر عملکرد صنایع کارخانه‌ای در ایران است. جهت بررسی این تأثیر از سیستم معادلات همزمان پانلی (برای داده‌های کارگاه‌های صنعتی ده نفر کارکن و بیش‌تر بر اساس کدهای ISIC دو رقمی)‌ طی دوره زمانی ۱۳۸۲-۱۳۹۰ استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که شاخص‌های فضای کسب‌وکار اثر معناداری بر سودآوری بنگاه‌های صنعتی در ایران ندارند.
 
 


دکتر مرتضی عزتی، دکتر حسن حیدری، خانم پروین مریدی،
دوره ۲۷، شماره ۹۱ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

بخش کشاورزی، یکی از مهمترین بخش­های اقتصادی است که درصد بالایی از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص می­دهد. همچنین این بخش سهم به‌سزایی در اشتغال کشور و جایگاه خاصی در فرایند توسعه اقتصادی دارد. از طرفی بخش کشاورزی نقش بسیار مهمی در ایجاد اشتغال برای روستاییان و جلوگیری از تسریع مهاجرت روستا به شهر دارد.  بدین روی، شناسایی عوامل مؤثر بر تقاضای نیروی کار در بخش کشاورزی از اهمیت فراوانی برخوردار است. جهت بررسی اثر تحریم­های اقتصادی بر اشتغال بخش کشاورزی در گام اول این مطالعه تلاش گردید با به‌کارگیری روش تحلیل عاملی شاخصی جدید برای تحریم در مدلسازی اقتصادی مورد بهره­برداری قرار گیرد سپس برآورد تأثیر تحریم­های اقتصادی بر اشتغال بخش کشاورزی با استفاده از روش سیستم معادلات همزمان طی سال­های ۱۳۹۵-۱۳۵۷ بررسی شده است. نتایج حاکی از آن است که تحریم­های اقتصادی باعث افزایش اشتغال بخش کشاورزی شده­اند.

صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشها و سیاستهای اقتصادی Journal of Economic Research and Policies
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714